Pasteis de Mata-Turtite

Printeaza

Pasteis de Mata-Turtite

Ingrediente aluat:Pasteis de Mata-Turtite

  • 500g făină
  • 375g ulei,unt sau osânză
  • 1 linguriţă sare
  • apă câtă primeşte aluatul

Ingrediente crema: 1 lingură de făină, jumătate litru apă,6 gălbenuşuri de ou,l albuş de ou coajă de la 1 lămâie,500g zahăr ,un sfert litru de lapte

 

Mod de preparare:

Se bat albuş şi gălbenuşuri. Se leagă un sirop din zahăr şi apă călâie, se lasă să se răcească.

Se amestecă cu grijă făina în lapte, se presară coajă de lămâie şi se pune pe foc amestecând continuu, până se cremuieşte, apoi se ia de pe foc, să se răcorească puţin şi se adaugă siropul, albuşul şi gălbenuşurile.

Se ung tăviţe rotunde cu unt, se podesc cu aluatul răsucit în formă de colac şi aşezat pe fundul tăvii în spirală, se acoperă cu cremă se dă la cuptor încins: pasteis vor fi gata când aluatul este crocant şi crema este uşor rumenită. Calde sau reci, pudrate eventual cu scorţişoară.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.