Paste cu usturoi, bacon si castane

Printeaza

O reteta de Paste cu usturoi, bacon si castane din: paste, usturoi, ceapa, ulei, bacon, faina, pasta de tomate, vin alb, castane, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g paste
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml ulei
  • 300 g bacon
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 150 ml vin alb
  • 200 g castane fierte sau prajite
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi pastele în apă sărată, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Curăţaţi de coajă castanele fierte sau prăjite şi puneţi-le la foc potrivit, 3. minute, în ulei, împreună cu ceapa tocată mărunt, apoi după 3-4 minute adăugaţi făina şi stingeţi cu pasta de tomate diluată cu 250ml apă şi vinul.

Adăugaţi usturoiul pisat, sare şi piper. Turnaţi acest amestec peste pastele scurse, amestecaţi şi puneţi amestecul într-o tavă. Nivelaţi-l şi deasupra aşezaţi felii de bacon, una lângă alta până când acoperiţi tot preparatul. Puneţi tava la cuptor, la foc iute pentru circa 25 de minute.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.