Paste umplute

Printeaza

O reteta simpla de paste umplut din: lumachoni, ricotta, spanac, spata de vitel, jambon, seminte de pin, hasme, parmezan, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Paste umplute

  • 20 lumachoni (paste groase, arcuite)
  • 250 g Ricotta
  • 300 g spanac (frunze)
  • 200 g spată de viţel, tocată
  • 100 g jam­bon tocat
  • 50 g seminţe de pin
  • 2 haşme
  • 60 g parmezan, ras fin
  • 20 g parmezan, ras mare
  • sare
  • piper
  • 5 lin­guri ulei

 

Mod de preparare:

Fierbeţi pastele 8 min, într-o cratiţă mare cu apă fiartă, sărată. Scurgeţi-le şi treceţi-le printr-un jet de apă rece, după care lăsaţi le din nou la scurs.

Intre timp, puneţi frunzele de spanac în apă clocotită cu sare, timp de 5 min. Scurgeţi spanacul şi stoarceţi-1 bine, în mâini, după care faceţi-1 piure. Mixaţi seminţele de pin.

Preîncălziţi cuptorul la 180’C (treap­ta 6). Curăţaţi şi tocaţi haşmele. Puneţi-le la călit într-o tigaie, împre­ună cu 1 lingură de ulei. Adăugaţi carnea de viţel şi jambonul tocate. Căliţi totul 5 min.

Intr-un castron, amestecaţi Ricotta şi parmezanul ras fin. încorporaţi seminţele de pin în piureul de spanac, iar apoi adăugaţi şi cărnurile rumenite. Săraţi şi piperaţi, după care amestecaţi. Umpleţi pastele cu acest preparat. Aşezaţi-le câte 5 în tăviţe unse cu ulei.

Presăraţi parmezanul ras mare şi stropiţi cu uleiul rămas. Puneţi totul la cuptor, pentru 15 min, şi rumeniţi pastele, sub grătar, lăsându-Ie încă 5 min.

Paste umplute

Paste umplute

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.