Paste scoici cu mazare si conopida

Printeaza

Paste scoici cu mazare si conopida din: nuca, paste tip scoici, conopida, morcov, mazare, ulei de masline, patrunjel, usturoi, sare, piper, parmezan.

Ingrediente:Paste scoici cu mazare si conopida

  • 1/2 cană de miez de nucă
  • 250 g de paste tip scoici
  • 1/2 căpăţână de conopidă (circa 450 g)
  • 1 morcov mare, tăiat în rondele foarte subţiri
  • 1 cană de boabe de mazăre congelate sau 80 g de mazăre păstăi crude
  • 1/4 cană de ulei de măsline
  • 1/4 cană de pătrunjel proaspăt tocat
  • 1 căţel de usturoi  mărunţit
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1/4 linguriţă de piper negru măcinat
  • 1/4 cană de parmezan ras

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 170°C. Presară miezul de nucă pe o tavă de copt. Coace-l până când îi simţi aroma şi începe să se rumenească, circa 5 minute. Apoi lasă-l deoparte să se răcească.

Prepara pastele după indicaţiile de pe ambalaj. Cu 5 minute înainte să fie gata, adaugă în apă conopida şi morcovul. In ultimele 2 minute de fiert pune şi boabele de mazăre. Scoate cu un polonic 1/2 cană din lichidul din vas şi pune-l deoparte.

Strecoară pastele şi legumele. Răstoarnă-le în bol şi adaugă uleiul, pătrunjelul, usturoiul, sarea, piperul negru măcinat şi lichidul păstrat. Amestecă bine.

Serveste-le fierbinţi şi presară pe fiecare porţie miez de nucă şi parmezan.

 

Paste scoici cu mazare si conopida

Paste scoici cu mazare si conopida

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.