Paste cu praz şi sos de lămâie

Printeaza

O reteta de paste cu praz si sos de lamaie din: paste, ulei de masline, praz, cascaval, lamai, masline, ardei iute, sare si piper.

Ingrediente:Paste cu praz şi sos de lămâie

  • 500 g paste
  • 4 linguri ulei de masline
  • 6 fire de praz
  • 50 g cascaval ras
  • 4 lamai
  • 4 catei de usturoi
  • 100 g masline
  • 1 ardei iute
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi pastele, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pentru sos, căliţi în ulei prazul tăiat în rondele.

Când prazul s-a înmuiat, adăugaţi măslinele, ardeiul iute tocat şi usturoiul pisat. Luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi zeama de lămâie, sare şi piper, după gust.

Strecuraţi pastele, lăsaţi 3-4 linguri din apa în care au fiert. Adăugaţi caşcavalul ras şi turnaţi garnitura de praz.

Amestecaţi bine şi serviţi imediat în farfurii calde.

Paste cu praz şi sos de lămâie

Paste cu praz şi sos de lămâie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.