Paste cu portocale şi chiftele

Printeaza

O reteta de paste cu portocale si chiftele din: portocala, maghiran, ceapa, ou, carne tocata de vita, pemset, sare, piper, ulei de masline, paste, seminte de dovleac si unt.

Ingrediente:Paste cu portocale şi chiftele

  • 1 portocala
  • 6 crengute maghiran
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 500 g carne tocata de vita
  • 3 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 g paste late
  • 2 linguri seminte de dovleac
  • 1 lingura unt

 

Mod de preparare:

Spălaţi portocala, curăţaţi o parte din coajă, iar restul daţi-o pe râ­zătoare, apoi stoarceţi portocala. To­caţi măghiranul şi ceapa. Amestecaţi-le cu oul, carnea tocată, coaja rasă de portocală, pesmetul, sarea şi piperul şi frământaţi bine.

Cu mâinile umede, for­maţi chifteluţe şi prăjiţi-le sţa. 10 minu­te în uleiul încins.

Intre timp, fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Prăjiţi seminţele de dovleac fără adaos de grăsime şi scoateţi-le pe o farfurie. Topiţi untul în tigaie. Scurgeţi pastele şi căliţi-le în unt.

Stingeţi-le cu sucul de portocală, fierbeţi-le puţin şi condimentaţi-le. Adăugaţi coaja de por­tocală rămasă şi seminţele, apoi serviţi-le alături de chifteluţe.

Paste cu portocale şi chiftele

Paste cu portocale şi chiftele

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.