Paste picante cu gogosari

Printeaza

O reteta gustoasa de paste picante cu gogosari, costita afumata, ulei, usturoi, ceapa, telina, zeama de lamaie, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Paste picante cu gogosari

  • 200 g costiţă afumată
  • 2 gogoşari proaspeţi
  • 300 g paste tagliatelle
  • 2 linguri ulei
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ceapă
  • tije de ţelină
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • cimbru proaspăt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie costiţa fâşii şi se  rumeneşte în tigaie fă­ră adaos de grăsime, apoi se scoate pe un prosop absor­bant, pentru a îndepărta sur­plusul de grăsime rezultat în timpul prăjirii.

In grăsimea rămasă în ti­gaie, se călesc uşor cea­pa tăiată rondele, usturoiul zdrobit, gogoşarii tăiaţi fâşii şi tijele de ţelină, fără a se in­sista prea mult legumele tre­buie să rămână tari.

Separat, se fierb paste­le în apă cu sare, respec­tând indicaţiile de pe pachet, se scurg de apă şi se amestecă cu legumele călite.

Se asezo­nează cu un sos preparat din ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper.

 

Pofta buna!

<

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.