Paste cu pancetta, ardei iute, moluste si vin alb

Printeaza

Paste cu pancetta, ardei iute, moluste si vin alb din: linguine uscate, uei de măsline, pancetta sau bacon afumat, usturoi, ardei iuţi roşii, moluşte, vin alb, pătrunjel, sare, piper.

 

Ingrediente: Paste cu pancetta, ardei iute, moluste si vin alb

  • 455 g linguine uscate
  • ulei de măsline
  • 4 felioare de pancetta sau de bacon afumat
  • 1 căţel mare de usturoi, tocat mărunt
  • 2 ardei iuţi roşii, mărunţiţi
  • 680 g moluşte
  • 2 pahare de vin alb
  • 1 mână bună de pătrunjel, tocat mare
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Fierbeţi pastele linguine în apă clocotită cu sare până se fac „al dente“. între timp, încingeţi o tigaie şi adăugaţi câteva linguri bune de ulei, iar apoi pancetta.

Prăjiţi până se rumeneşte, apoi puneţi usturoiul şi ardeii iuţi. După ce s-au înmuiat puţin, adăugaţi moluştele. Amestecaţi, apoi turnaţi vinul alb.

Puneţi capacul şi mai gătiţi vreme de încă vreo 2 minute până când moluştele s-au deschis — aruncaţi-le pe acelea ale căror cochilii au rămas închise.

Luaţi de pe foc şi adăugaţi linguinele bine scurse. Presăraţi şi pătrunjelul, asezonaţi şi serviţi cu tot cu zeama lăsată la gătit.

Paste cu pancetta, ardei iute, moluste si vin alb

Paste cu pancetta, ardei iute, moluste si vin alb

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.