Paste orzo cu ton si telina

Printeaza

O reteta de paste orzo cu ton, telina, rosii cherry, ciuperci murate, alune crude, cimbru, sare, piper si ulei de masline.

Ingrediente:Paste orzo cu ton si telina

  • 250 g paste orzo
  • 250 g roşii cherry
  • 200 g ciuperci murate
  • două conserve ton în ulei
  • două tije de ţelină
  • 75 g alune crude
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • roşii

 

Mod de preparare:

Se fierbe apă cu sare, puţin ulei şi când începe să clocotească se adaugă pastele orzo. Se fierb până se înmoaie, se pun într-o stre­curătoare şi se lasă să se scurgă. Se încing două linguri de ulei într-o tigaie, se pune o cren­guţă de cimbru, apoi roşiile cherry spălate şi şterse de apă.

Se călesc până încep să se înmoaie şi se crapă, se scot într-un castron şi în locul lor se pun alunele şi tijele de ţelină tăiate felii subţiri.

Se prăjesc până ce alunele devin maronii, se scot şi se pun peste roşii. Pastele orzo se transferă într-un bol, se presară deasupra alunele şi ţelina, roşiile şi ciupercile murate.

Se condimentează, se presară cimbru tocat, două linguri de ulei şi se amestecă. Se pun în farfurii, se aşază deasupra bucăţi de ton scurse de ulei şi se servesc imediat. In locul roşiilor cherry se pot folosi felii de roşii obişnuite.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.