Paste orzo cu macrou

Printeaza

Paste orzo cu macrou

Paste orzo cu macrou

Ingrediente:

  • două bucăţi de macrou
  • 300 g paste orzo
  • 800 g roşii
  • 500 ml apă
  • 60 ml ulei de floarea-soarelui
  • 150 ml vin alb sec
  • o ceapă albă
  • un căţel de usturoi
  • o frunză de dafin
  • un ardei iute mic
  • pătrunjel
  • sare, piper

 

Preparare:

Roşiile se spală, se opăresc clteva secuntde în apă clocotită, apoi se curăţă de pieliţă. Se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pun într-un castron.

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun la călit într-o cratiţă cu uleiul de floarea-soarelui. Se adaugă roşiille, frunza de dafin, apa şi se lasă sâ fiarbă pînă scade.

Cu zece minute înainte de a opri focul, se adaugă ardeiul iute crestat la vîrf, peştele curăţat şi tăiat în bucăţi mici, vinul alb, sare şi piper.

Se fierbe la foc mic ca să nu se sfărîme peştele, se ia de pe foc, se adaugă pătrunjelul tocat şi se acoperă cu un capac. Pastele se fierb în apă cu puţină sare, se trec sub un jet de apă rece şi se strecoară.

Se pun pe un platou, se aşază deasupra peştele şi sosul de roşii, se presară pătrunjelul tocat şi se serveşte.

Paste orzo cu macrou

Paste orzo cu macrou.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.