Paste late şi pui cu ierburi aromate

Printeaza

O reteta de paste late si pui cu ierburi aromatice din chilli, frunze de salvie, suc de lamaie, piper, pui, paste late, rosii cherry si dovlecel.

Ingrediente:Paste late şi pui cu ierburi aromate

  • 1 chilii
  • 7 frunze de salvie
  • sucul de la 1 lămâie
  • 6 linguri ulei de măsline
  • piper
  • 600 g pui (piept şi pulpe)
  • sare
  • 400 g paste late
  • 250 g roşii cherry
  • 1 dovlecel mic

Mod de preparare:

Spălaţi ardeiul iute, tăiaţi-l pe lung, îndepărtaţi-i seminţele şi tăiaţi-l mă­runt. Spălaţi frunzele de salvie, stoarceţi-le de apă şi tăiaţi-le de asemenea foarte mă­runt. Stropiţi salvia şi ardeiul iute cu suc de lămâie şi amestecaţi-le într-un castron cu 4 linguri ulei de măsline, apoi condimentaţile cu piper.

Spălaţi carnea de pui, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, stropiţi-o cu sosul marinat de chilii şi salvie, acoperiţi-o şi lăsaţi-o la frigider cca. 90 de minute, între timp, întoarceţi-o şi pe partea cealaltă.Incingeţi cuptorul la 200°C.

Săraţi carnea, aşezaţi-o împreună cu sosul marinat în tigaie şi lăsaţi-o la cuptor cca. 45 de minute pe al doilea nivel. Stropiţi-o din când în când cu sosul marinat. Fierbeţi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. Pregătiţi legu­mele, tăiaţi roşiile în două, apoi tăiaţi do­vlecelul bucăţi.

Căliţi roşiile şi dovlecelul în restul de ulei de măsline şi condimentaţile. Serviţi-le alături de pastele fierte şi de puiul la cuptor. Eventual, ornaţi mâncarea cu puţin busuioc.

Paste late şi pui cu ierburi aromate

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.