Paste late cu sos de lamaie

Printeaza

Paste late cu sos de lamaie din: lamaie, salvie, ulei, faina, lapte, supa de legume, paste, sare, smantana, oua, piper.

Ingrediente:Paste late cu sos de lamaie

  • 1 lămâie netratată
  • 4-6 frunze de salvie
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de făină
  • 250 ml lapte
  • 250 ml supă de legume
  • 400 g paste late sare
  • 125 ml smântână dulce
  • 2 gălbenuşuri
  • piper
  • felii de lămâie pentru ornat
  • frunze de salvie pentru ornat

 

Mod de preparare:

Lămâia se spală cu apă fierbinte, apoi se decojeşte cu un aparat special sau în strat subţire cu cuţitul, iar coaja se taie fâşii. După aceea, lămâia se stoarce.

Frunzele de salvie se spală, se usucă şi se taie fâşii subţiri. Se prăjesc apoi în ulei fierbinte 2-3 minute, după care se scot cu spu-miera. Se căleşte făina în ulei, se adaugă apoi 4 linguri de zeamă de lămâie, jumătate din coaja de lămâie, laptele şi supa. Sosul se clocoteşte la foc mic 10 minute, timp în care mai trebuie amestecat.

Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Smântână se amestecă cu gălbenuşurile şi se înglobează în sosul fierbinte, care se ia de pe foc. Sosul se asezonează cu sare şi piper.

Se scurg pastele şi se acoperă cu sos. Se servesc ornate cu felii de lămâie, fâşii şi frunze întregi de salvie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.