Paste late cu dovlecei si smantana

Printeaza

Paste late cu dovlecei si smantana

Paste late cu dovlecei si smantana

Ingrediente :

  • 400 g paste late
  • sare
  • 2 dovlecei verzi
  • 1 ceapă
  • 2 cepe verzi
  • 2 linguri unt
  • 200 ml smântână
  • piper
  • 1-2 linguri suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Fierbeţi paste­le în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe amba­laj.  Intre timp, pregătiţi dovleceii, tăiaţi-i pe lung în jumătate, apoi tăiaţi-i pe ro­tund. Curăţaţi ceapa şi to­caţi-o mărunt. Pregătiţi şi ceapa verde şi tăiaţi-o inele subţiri.

Incingeţi untul într-un vas şi căliţi ceapa acolo. Adăugaţi rulourile de ceapă verde şi bucăţile de dovlecei şi căliţi totul încă puţin. Turnaţi smântână şi fierbeţi legumele 3-4 minute la foc mic. Condimentaţi cu sare, piper şi suc de lămâie.

Răsturnaţi pastele în stre­curătoare, turnaţi apă rece peste ele, apoi lăsaţi-le să se scurgă bine. Ameste­caţi-le cu legumele cu smântână şi aşezaţi-le cu grijă în farfurii.

Dacă doriţi, le puteţi orna cu frunze de pătrunjel. în plus, mai puteţi servi şi parmezan proaspăt ras. Este o mâncare gus­toasă şi pe care o puteţi pregăti rapid.

Paste late cu dovlecei si smantana

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.