Paste la cuptor cu branza Cheddar si parmezan

Printeaza

Paste la cuptor cu branza Cheddar si parmezan din: dovleac, ulei de masline, paste scurste, unt, faina, pudra de mustar, lapte, branza cheddar, parmezan.

Ingrediente:Paste_la_cuptor_cu_branza_Cheddar_si_parmezan

  • 1 dovleac mare, curatat de coaja si taiat in cuburi cu latura de 2,5 cm
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 300 g paste scurte
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 1 lingurita pudra de mustar
  • 500 ml lapte
  • 200 g branza Cheddar, rasa
  • 50 g de parmezan, ras

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 220°c. Tăvăleşte cuburile de dovleac prin ulei de măsline, sare şi piper şi dă-le la cuptor într-o tavă, timp de 15-20 de minute, până se frăgezesc. Intre timp, fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le.

Topeşte untul într-o tigaie şi adaugă făina şi pudra de muştar, pentru a forma o pastă, încorporează treptat laptele şi lasă totul să fiarbă pentru a se îngroşa şi a se transforma într-un sos fin, amestecând fără întrerupere.

Indepărtează sosul de pe foc şi zdrobeşte în el o treimedin cantitatea de dovleac, adăugând brânza şi jumătate din parmezan. Asezonează, apoi amestecă sosul, pastele şi restul de dovleac.

Transferă mâncarea într-un vas terrrorezistent, presară deasupra restul de parmezan şi dă-o la cuptor 15 minute, până când pastele devin aurii, iar sosul clocoteşte.

Paste la cuptor cu branza Cheddar si parmezan

Paste_la_cuptor_cu_branza_Cheddar_si_parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.