Paste fusilli cu cicoare roşie, anghinare şi jambon afumat

Printeaza

O reteta de paste fusilli cu cicoare rosie, anghinare si jambon afumat din: fusilli cu oua, jambon, cicoare rosie, anghinare, ulei de masline extravirgin, usturoi, ricotta, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Paste fusilli cu cicoare roşie, anghinare şi jambon afumat

  • 400 g fusilli cu ouă

pentru asezonare:

  • 70 g jambon afumat
  • 1 cicoare roşie (radicchio)
  • 2 căpăţâni de anghinare
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri ricotta condimentată
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă vârful şi baza anghinarelorsi înlă­tură frunzele exterioare, mai tari.

Taie-le apoi în lamele subţiri. Taie jambonul fâşii, apoi în bucăţele mici.

Încinge uleiul într-c tigaie, pune usturoiul (cu coajă) tăiat în Jouă si adaugă jambonul.

Pune anghinarea şi căleşte totul, la foc mare .

Spală cicoarea şi taie-o fâşii subţiri, pune-o în tigaie şi adaugă sare şi piper, după gust.

Toarnă puţină apă şi presară pătrunje­lul tocat.

Fierbe pastele al dente în apă clocotită cu sare.

Scurge-le şi transferă-le în tigaie peste sos, amestecându-le bine.

Lasă pe foc să mai scadă puţin sosul şi să fie absorbit de paste, apoi serveşte-le presărate cu ricotta pe deasupra.

Indepărtează baza anghinarelor şi pune- le într-un vas cu apă şi zeamă de lăinâie ca să nu se înnegrească.

Înainte de a le toca, scoate-le filamentele interne cu o linguriţă sau cu vârful unui cuţit.

Paste fusilli cu cicoare roşie, anghinare şi jambon afumat

Paste fusilli cu cicoare roşie, anghinare şi jambon afumat

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.