Paste fusilli cu cârnati

Printeaza

O reteta de paste fusilli cu carneti din: seminte de fenicul, ardei iute, ulei de masline, carnati, oregano, vin alb, coaja si zeama de lamaie, paste fusilli, sare de mare, piper, unt, parmezan si patrunjel.

Ingrediente:Paste fusilli cu cârnati

  • 2 linguriţe cu vârf de seminţe de fenicul
  • 2 ardei iuţi roşii uscaţi, fărâmiţaţi
  • ulei de măsline
  • 600 g cârnaţi italieneşti de bună calitate
  • o lingură oregano uscat
  • un pahar de vin alb
  • coaja rasă şi zeama de la o lămâie
  • 500 g paste fusilli sau penne, de bună calitate
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • două cubuleţe de unt
  • o mână de parmezan proaspăt ras, plus încă puţin pentru decor
  • frunzele alese şi tocate de la o legătură mică de pătrunjel proaspăt

 

Mod de preparare:

Zdrobiţi — nu prea fin — seminţele de fenicul şi ardeii iuţi într-un mojar sau robot de bucătărie, apoi puneţi-i deoparte. încălziţi puţin ulei de măsline într-o tigaie cu fundul gros. Scoateţi carnea de cârnaţi din pieliţe şi puneţi-o în tigaie, apăsând-o cu spatele lingurii.

Prăjiţi-o timp de câteva minute, până când începe să prindă culoare şi să iasă grăsimea din ea, apoi zdrobiţi-o din nou, până când începe să semene cu carnea tocată. Adăugaţi seminţele de fenicul şi ardei iuţi zdrobiţi şi prăjiţi totul la foc mijlociu timp de 10 minute, până când carnea se rumeneşte şi începe să se caramelizeze.

Adăugaţi linguriţa de oregano, apoi turnaţi vinul alb şi lăsaţi-l să scadă la jumătate. Adăugaţi coaja şi zeama de lămâie. Micşoraţi flacăra. între timp, fierbeţi pastele într-o oală mare cu apă clocotită şi sărată, conform instrucţiunilor de pe pachet. Când sunt fierte al dente, scurgeţi pastele într-o strecurătoare, păstrând o parte din apa de la fierbere, şi amestecaţi-le cu carnea de cârnaţi.

Amestecaţi, pentru ca pastele să se îmbibe cu aromele delicioase, apoi adăugaţi untul, parmezanul, pătrunjelul tocat şi câteva linguri din apa păstrată. Astfel veţi obţine un sos fluid şi strălucitor. Gustaţi, pentru a vedea dacă e suficient de condimentat, apoi serviţi imediat, cu puţin parmezan ras deasupra.

Paste fusilli cu cârnati

Paste fusilli cu cârnati

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.