Paste de dovlecei cu pesto de busuioc

Printeaza

Paste de dovlecei cu pesto de busuioc din: dovlecei, frunze de busuioc, ulei de in, pasta miso, drojdie inactiva, usturoi, sare, nuci.

Ingrediente:Paste_de_dovlecei_cu_pesto_de_busuioc

pentru paste:

  • 4 dovlecei

pentru pesto de busuioc:

  • jumatate de dovlecel taiat cubulete
  • 2 maini de frunze de busuioc
  • o lingura de ulei de in
  • o lingurita de pasta miso
  • o lingurita de drojdie inactiva
  • un catel de usturoi
  • un praf de sare
  • 50 g nuci

 

Mod de preparare:

Curăţaţi dovleceii şi transformati-i în paste cu ajutorul aparatului special. Dacă nu aveţi asa ceva, feliafi-i subţire şi apoi tăiati-i fâşii cât mai mici. Pentru pesto, puneţi cuburile de dovlecei într-un blender sau robot de bucătărie şi transformati-i în pastă.

Adăugaţi apoi busuiocul, uleiul, pasta miso, drojdia, usturoiul şi sarea şi mixaţi pentru a mărunţi busuiocul. Adăugaţi nucile şi mixaţi până la consistenta dorită. Nu tineti blenderul prea mult în funcţiune. Va ieşi uleiul din nuci şi pasta va deveni prea uleioasă.

Adăugaţi mixtura la pastele din dovlecei şi amestecaţi cu grijă. Pesto-ul resistă 4 zile la frigider, într-un borcan cu capac.

Paste de dovlecei cu pesto de busuioc

Paste_de_dovlecei_cu_pesto_de_busuioc

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Arata cam verzi pastele astea, dar sper sa iasa bune

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.