Paste de casa

Printeaza

Paste de casa din: cartofi, apa, faina, pesmet, ulei, zahar si sare.

Ingrediente:Paste_de_casa

  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri apa
  • faina cata este necesara pentru un aluat tare
  • 400 g pesmet sau nuci macinate
  • 200 ml ulei
  • 100 g zahar
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii şi fierbeti-i cu coajă cu tot în apă cu sare. Când s-au înmuiat, lăsaţi-i la răcit şi curăţaţi- i, apoi daţi-i pe răzătoarea mică sau prin maşina de tocat carne.

Adăugaţi la cartofi 2 linguri de apă şi atâta făină câtă trebuie pentru a obţine un aluat mai tare. Faceţi din acest aluat suluri lungi, de grosimea unui deget. Din ele tăiaţi beţişoare egale ca dimen­siune, cam de 5 cm.

Fierbeţi-le în apă cu sare. Sunt fierte când se ridică la suprafaţa apei. Scurgeţi-le de apă şi puneţi-le într-un castron. Prăjiţi pesmetul sau nu­cile măcinate în ulei. Când devin roşcate la culoare, puneţi-le peste betişoarele fierte de aluat. Presăraţi-le cu zahăr înainte de servire.

Paste de casa

Paste_de_casa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.