Paste de casa
PrinteazaPaste de casa din: cartofi, apa, faina, pesmet, ulei, zahar si sare.
- 1 kg cartofi
- 2 linguri apa
- faina cata este necesara pentru un aluat tare
- 400 g pesmet sau nuci macinate
- 200 ml ulei
- 100 g zahar
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii şi fierbeti-i cu coajă cu tot în apă cu sare. Când s-au înmuiat, lăsaţi-i la răcit şi curăţaţi- i, apoi daţi-i pe răzătoarea mică sau prin maşina de tocat carne.
Adăugaţi la cartofi 2 linguri de apă şi atâta făină câtă trebuie pentru a obţine un aluat mai tare. Faceţi din acest aluat suluri lungi, de grosimea unui deget. Din ele tăiaţi beţişoare egale ca dimensiune, cam de 5 cm.
Fierbeţi-le în apă cu sare. Sunt fierte când se ridică la suprafaţa apei. Scurgeţi-le de apă şi puneţi-le într-un castron. Prăjiţi pesmetul sau nucile măcinate în ulei. Când devin roşcate la culoare, puneţi-le peste betişoarele fierte de aluat. Presăraţi-le cu zahăr înainte de servire.
Paste de casa
Pofta buna!