Paste cu vita si parmezan

Printeaza

Paste cu vita si parmezan din: paste, unt, pulpa de vita, pulpa de rosii, cimbru, busuioc, piper alb, ulei de masline, usturoi, pasta de masline, parmezan, patrunjel verde.

 

Ingrediente:Paste_cu_vita_si_parmezan

  • 400 g paste
  • 50 g unt
  • 300 g pulpă de vită tocată
  • 300 g pulpă de roșii
  • 1 lingurita cimbru măcinat și uscat
  • 1 linguri busuioc măcinat și uscat
  • 1 praf piper alb măcinat
  • 20 ml ulei de măsline
  • 4 căței usturoi
  • 50 g pastă de măsline
  • 100 g parmezan
  • 3-4 frunze pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se pun să fiarbă pastele în apa clocotită, cu sare şi puţin ulei de măsline.

Se lasă să fiarbă 30 de minute şi, după ce au fiert, se scot în sită şi se lasă sub jet de apă rece. Separat, se taie carnea cubuleţe şi se toacă mărunt.

Se pune uleiul în tigaie şi se căleşte pentru început usturoiul măcinat.

Se adaugă carnea de vită şi un strop de apă caldă. Se călesc 40 de minute şi, după ce a fiert carnea, se adaugă piureul de roşii şi se condimentează cu cimbru, busuioc şi rozmarin.

Se mai lasă pe foc mic câteva minute iar, la sfârşit, se adaugă pasta de măsline, sarea şi piperul, după gust.

Pastele fierte se călesc în untul topit şi se amestecă cu sosul de carne. Se presară parmezan şi se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel.

Paste cu vita si parmezan

Paste_cu_vita_si_parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.