Paste cu vinete, usturoi si parmezan

Printeaza

Paste cu vinete, usturoi si parmezan din: vinete, sare, faina, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, usturoi, ceapa, rosii, paste, parmezan, piper, frunze de busuioc.

Ingrediente:Paste_cu_vinete_usturoi_si_parmezan

  • 2 vinete
  • sare
  • 2-4 linguri faina
  • ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa curatata si tocata
  • 500 g rosii decojite
  • 400 g paste scurte (rigatoni)
  • 100 g parmezan
  • piper
  • frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

Se spala vinetele şi se taie felii de 1 cm; se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se sărează. Se lasă deoparte. După 15 min. se şterg vinetele cu un prosop de hârtie şi se tăvăleşte fiecare felie prin făină. Se încinge uleiul de floarea-soarelui într-o tigaie şi se prăjesc feliile de vinete pe ambele feţe; se scot apoi pe prosoape de hârtie şi se lasă să se scurgă de excesul de grăsime.

Se fierb pastele al dente, conform indicaţiile de pe ambalaj. Intre timp, se încing în tigaie 3 lin­guri de ulei de măsline şi se prăjesc usturoiul pisat şi ceapa. Se trec roşiile prin sită; se pasează. Se îndepărtează usturoiul din tigaie şi se adaugă roşiile, alături de ceapă. Se amestecă, se adaugă vinetele şi se încălzesc.

Se scurg pastele şi se adaugă în tigaie; se sărează şi se piperează. Se amestecă, se repartizează pe far­furii şi se presară deasupra parme­zan, eventual se toarnă puţin ulei. Se piperează şi se presară frunze proas­pete de busuioc. Se servesc imediat.

Paste cu vinete, usturoi si parmezan

Paste_cu_vinete_usturoi_si_parmezan

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Bune rau pastele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.