Paste cu vinete coapte

Printeaza

O reteta de paste cu sare, piper, patrunjel, usturoi, ceapa, ulei de masline, masline tocata si vinete coapte.

Ingrediente:Paste cu vinete coapte

  • un pachet paste
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • usturoi
  • ceapa
  • 1-2 vinete
  • 50 m ulei de masline
  • 100 g masline tocate

 

Mod de preparare:

Pastele se pun intr-o oală cu apă, sare şi puţin ulei conform instrucţiu­nilor de pe pachet. După ce s-au fiert, se scot şi se lasă câteva minute în apă rece. Se scurg de apă şi se înă­buşe cu puţină margarină sau ulei de măsline şi se lasă la foc mic, amestecându-se continuu să nu se lipească.

Se scot vinetele din congela­tor, se dezgheaţă şi se lasă să se scurgă pe un şervet absorbant de bucătărie. Se pun într-o tigaie câteva picături de ulei şi se prăjesc vinetele, ceapa şi usturoiul.

Se condimentează cu sare şi piper şi se acoperă cu un capac. Se pun pastele pe un platou şi se aşază feliile de vinete cum doriţi şi se stropesc cu sosul de ceapă, usturoi şi măsline.

Se ornează cu fire de ceapă sau usturoi, pătrunjel verde tocat mărunt şi se servesc calde, cu un pahar de vin alb demidulce.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.