Paste cu ton, fenicul si muguri de pin

Printeaza

Paste cu ton, fenicul si muguri de pin din: paste scurte integrale, ton, ulei de măsline, usturoi, bulbi de arpagic, fenicul cu frunze, muguri de pin, ardei verde, stafide, parmezan sau caşcaval, pătrunjel, sare.

Paste_cu_ton_fenicul_si_muguri_de_pin

Ingrediente:

  • 300 g paste scurte integrale
  • 2 conserve de 200 g ton bucăţi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 6 căţei de usturoi
  • frunzuliţe verzi de la 3 bulbi de arpagic
  • 1 bulb de fenicul cu frunze
  • 100 g muguri de pin
  • 1/2 ardei verde
  • 50 g stafide
  • parmezan sau caşcaval pentru decor
  • 3-4 fire pătrunjel
  • sare

Mod de preparare:

Cureţi usturoiul, bulbul de fenicul şi ardeiul. Tai usturoiul în felioare fine, rădăcina de fenicul în rondele şi ardeiul julien. Căleşti aceste ingrediente în 2 linguri de ulei încins, până se pătrund.

Fierbi pastele în apă uşor sărată, respectând timpul indicat în instruc­ţiunile de pe ambalaj. Le scurgi într-o strecurătoare şi, cât sunt calde, le ames­teci cu uleiul rămas şi cu legumele călite.

Adaugi stafidele, tonul şi frunzele de verdeaţă, în prealabil spălate şi tocate mărunt. Amesteci uşor. Serveşti pastele deco­rate cu pătrunjel fin tocat, cu muguri de pin şi cu parmezan sau caşcaval ras.

Paste cu ton, fenicul si muguri de pin

Paste_cu_ton_fenicul_si_muguri_de_pin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.