Paste cu spanac, stafide si seminte de pin

Printeaza

Paste cu spanac, stafide si seminte de pin din: paste fainoase, spanac, ceapa verde, ulei de masline, stafide, seminte de pin, parmezan, sare, piper, unt, vin alb sec.

 

Ingrediente:Paste_cu_spanac_stafide_si_seminte_de_pin

  • 350 g paste fainoase de umplut
  • 500 g spanac
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri stafide
  • 2 linguri seminte de pin
  • 3 linguri parmezan ras
  • sare si piper, dupa gust
  • 1 lingura de unt pentru uns forma
  • 1/2 ceascuta de vin alb sec

 

Mod de preparare:

Speli spanacul sub jet de apă i-rece, îl opăreşti 1 minut în apă cu puţină sare, îl scurgi în strecurătoare, apoi îl tai şuviţe şi îl laşi să se răcească.

Aşezi stafidele într-un bol, le acoperi cu apă călduţă şi le laşi să se hidrateze.

Separat, căleşti în ulei bine încins ceapa tăiată mărunt, adaugi spanacul, stafidele scurse bine de apă şi seminţele de pin (pe care le-ai rumenit separat, într-o tigaie fără grăsime, având grijă să nu se ardă).

Căleşti ingredientele până scade zeama lăsată de spanac şi stafide, apoi iei tigaia de pe foc.

Adaugi 2 linguri de parmezan ras, amesteci şi laşi compoziţia să se răcească.

Intre timp, fierbi pastele într-un vas larg cu apă puţin sărată şi o lingură de ulei (să nu se lipească între ele), până capătă consistenţa “al dente”, când le scurgi de apă, în strecurătoare.

Umpli, pe rând, melcii cu amestecul de spanac, îi aşezi într-o formă unsă cu puţin unt, adaugi o ceşcuţă de apă îndoită cu vin alb sec şi îi introduci în cuptorul bine încins pentru circa 20 de minute, îi serveşti fierbinţi, presăraţi cu restul de parmezan ras.

 

Paste cu spanac, stafide si seminte de pin

Paste_cu_spanac_stafide_si_seminte_de_pin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.