Paste cu sos si somon
PrinteazaPaste cu sos si somon din: supa de pui, file de somon, vin alb, smantana, sare, piper, suc de lamaie, coaja de lamaie, paste.
- 200 ml supa de pui
- 400 g file de somon (fara piele)
- 2 linguri vin alb
- 200 ml smantana
- sare
- piper
- sucul si coaja rasa de la 1 lamaie
- 500 g paste
Mod de preparare:
Se încălzeşte supa; se taie peştele în 12 bucăţi. Se aşază în apă clocotită, se toarnă vin şi se lasă să se pătrundă timp de 6-7 min. Intre timp se dă în clocot apa pentru paste. Se scot din supă bucăţile de supa se dă în clocot şi se toarnă smantana.
Se adaugă sare, piper, coaja de lamaie şi suc de lămâie, după gust. Se amestecă bine sosul şi se dă în fiert cca 2 min.
Se fierb pastele al dente în apa pregătită, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se ia sosul de pe plită şi se aşază înăuntru somonul. Se încălzeşte puţin. Se lasă să se scurgă pastele şi se servesc cu sos şi somon.
Paste cu sos si somon
Pofta buna!
Ce bine arata pastele