Paste cu sos de masline

Printeaza

Paste cu sos de masline din: paste fara ou, ulei, sare, pasta de masline, sare, piper, usturoi, rosii si busuioc.

Ingrediente:Paste_cu_sos_de_masline

  • un pachet paste fara ou
  • 3-4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • pentru sos:
  • 200 g pasta de masline negre sau verzi
  • sare
  • piper rosu macinat
  • 4 catei usturoi
  • 4-5 rosii
  • 2-3 fire busuioc

 

Mod de preparare:

Pentru început, se pune apă într-o oală, se adaugă un praf de sare şi ulei şi se lasă să fiarbă. După ce a dat într-un clocot, se pun pastele şi se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce au fiert, se pun la scurs într-o sită şi se lasă câteva minute în apă rece, astfel încât să nu se lipească între ele atunci când se prepară cu sos.

Pasta de măsline se amestecă cu sarea, piperul roşu, usturoiul pisat şi puţin ulei, până ce se obţine o pastă fină şi foarte gustoasă. Pasta de măsline se amestecă uşor cu pastele, cu o furculiţă mai mare, astfel încât să nu se zdrobească. Pastele se ornează cu feliuţe de roşii şi cu frunze de busuioc verde.

Paste cu sos de masline

Paste_cu_sos_de_masline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.