Paste cu roşii şi piept de porc afumat

Printeaza

O reteta de paste cu rosii si piept de porc afumat din: faina alba, ou, nucsoara, apa, sare, piept de porc, piept de porc afumat, ulei de masline extravirgin, unt, ardei iute, pasta de rosii si parmezan.

Ingrediente:Paste cu roşii şi piept de porc afumat

  • 1 kg faină albă
  • 1 ou
  • nucşoară
  • apă
  • 1/2 linguriţă sare

pentru asezonare:

  • 500 g piept de porc
  • 500 g piept de porc afumat
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă unt
  • 4 ardei foarte iuţi
  • 300 g pastă de roşii
  • 3 ceşti cu apă caldă
  • parmezan ras
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie cuburi mici cele două tipuri de piept de porc (sau toacă-le) şi prăjeşte-le timp de 15-20 de minute într-o tigaie mare, unsă în prealabil cu ulei şi unt; adaugă un praf de sare şi ardeii iuţi tăiaţi rondele.

Când pieptul de porc este bine prăjit, adaugă 3 ceşti de apă caldă şi pasta de roşii; lasă la fiert timp de 2 ore, la foc foarte mic, cu vasul acoperit parţial.

Intre timp, frământă într-un vas încă­pător un aluat din faină, nucşoară din bel­şug, sare, ou şi apă călduţă (circa 500 ml). Când ai obţinut un aluat moale, care însă nu se lipeşte de mâini, pune faină pe planşetă, tăvăleşte-1 prin ea, acoperă-1 cu un castron şi lasă-1 să se odihnească 10-15 minute.

Intinde aluatul rulând sucitorul numai pe o parte a acestuia până la obţinerea unei foi mai grosuţe; presară aluatul cu faină, rulează-1 şi taie-1 în rondele. Desfă rondelele în fâşii, apoi rulează-le cu mâna în acelaşi sens şi rupe-le în bucăţi de circa 5-6 cm.

Fierbe pastele în multă apă cu sare timp de 10-15 minute, scurge-le şi căleşte-le în ti­gaie cu amestecul preparat anterior. Presară parmezan, după gust, şi serveşte imediat.

Paste cu roşii şi piept de porc afumat

Paste cu roşii şi piept de porc afumat

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.