Paste cu peste si praz

Printeaza

Paste cu peste si praz din: spaghete, peste, praz, ceapa, vin alb, ghimbir, ulei de masline, sare, piper, rosii si ardei iute.

Ingrediente:Paste_cu_peste_si_praz

  • 500 g spaghete
  • un kilogram de peste
  • doua fire praz
  • o ceapa
  • 100 ml vin alb sec
  • o lingurita cu ghimbir ras
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • rosii
  • ardei iute

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se taie rondele subţiri. Se încinge jumătate din uleiul de măsline, se pune ceapa şi prazul, se condimentează şi se călesc la foc mediu până devin sticloase.

Se adaugă ghimbirul, vinul alb şi se fierb la foc mic circa 20 de minute. FIleuri de peste, se spala, se condimenteaza, se taie in bucati mai mici si se asaza pe o tava. Se stropesc cu restul de ulei, se toarna putin apa si se introduc in cuptorul incins, unde se lasa 10-15 minute.

Spaghetele se fierb in apa cu sare, se trec printr-un jet de apa rece, se scurg si se pun intr-un bol mai mare. Se pune prazul, se condimenteaza, se presara patrunjel tocat si se amesteca. Se pun farfurii, se asaza deasupra fileurile de peste si se servesc imediat, presarate cu patrunjel tocat.

La sosul de praz se mai pot adauga si rosii taiate felii sau ardei iute taiat rondele.

Paste cu peste si praz

Paste_cu_peste_si_praz

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.