Paste cu nuca, busuioc si parmezan

Printeaza

Paste cu nuca, busuioc si parmezan din: paste, nuca, ardei copti, parmezan, usturoi, busuioc, ulei de masline, mascarpone.

Ingrediente: Paste_cu_nuca_busuioc_si_parmezan

  • 400gr paste
  • 100gr miez de nuca
  • 3 ardei rosii copti, tocati
  • 25gr parmezan, plus extra pentru servit
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1 legatura de busuioc, plus extra pentru servit
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50gr mascarpone

Mod de preparare:

Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intre timp, prăjeşte uscat miezul de nucă într-o tigaie, timp de câteva minute. Pune jumătate din cantitatea de nucă în bolul mic al unui robot de bucătărie, împreună cu ardeii copţi, parmezanul, usturoiul, busuiocul, uleiul, sare şi piper.

Pasează totul, adăugând puţină apă din cea în care fierb pastele, dacă amestecul ţi se pare cam uscat.

Scurge pastele, păstrând o ceaşcă din apa în care au fiert. Pune la loc pastele în oală şi aşază-le pe foc mic. Adaugă pestoul, brânza mascarpone şi 3-4 linguri din apa pusă deoparte, apoi amestecă până când brânza mascarpone se topeşte.

Mai adaugă puţină apă, dacă e nevoie să subţiezi sosul. Pentru a servi pastele, zdrobeşte în mână nucile rămase şi presară-le peste paste cu frunze suplimentare de busuioc şi parmezan.

Paste cu nuca, busuioc si parmezan

Paste_cu_nuca_busuioc_si_parmezan

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.