Paste cu midii

Printeaza

Paste cu midii din: paste, unt, ceapa, pudra de curry, usturoi, midii, vin alb, apa, smantana, coriandru.

 

Ingrediente: 

  • 140g de spaghete sau bucatini
  • 1 lingură de unt
  • 1 ceapă, tocată fin
  • 2 linguriţe pudră de curry
  • 2 căţei de usturoi, feliaţi subţire
  • 500g de midii proaspete, spălate şi curăţate
  • 100ml vin alb sec amestecat cu 50ml de apă
  • 4 linguri de smântână pentru gătit
  • 1 mână mare de coriandru (sau pătrunjel), tocat grosier

 

Mod de preparare:

Fierbe pastele în apă sărată, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intre timp, încinge o cratiţă mare, largă, cu capac.

Topeşte untul în ea şi adaugă ceapa.
Acoperă cratiţa şi căleşte ceapa la foc mediu circa 7 minute, până când devine moale şi aurie pe alocuri.

Adaugă pudra de curry şi usturoiul şi găteşte totul încă 1 minut.

Dă focul mai mare şi adaugă midiile în oală. Toarnă vinul (ar trebui să creeze mulţi vapori), apoi acoperă din nou.

Găteşte midiile la foc mare timp de 5 minute, agitând cratiţa ocazional, până când midiile se deschid complet.

Aruncă-le pe cele care rămân închise, apoi scoate-le pe celelalte din oală cu ajutorul unei spumiere şi pune-le deoparte.

Scurge pastele când s-au fiert.

Adaugă smântână în zeama din cratiţă, apoi fierbe la foc mare acest sos timp de 30 de secunde.

Daca devine prea gros adauga putina apa. Pune la loc midiile în oală, adaugă coriandrul şi pastele şi amestecă bine

. Serveşte pastele cu midii într-un bol mare, cu un bol alături pentru cochilii.

Paste cu midii

Paste_cu_midii

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bune pastele cu midii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.