Paste cu mazăre si mentă
PrinteazaO reteta simpla de paste cu mazare si menta din: taitei, sare, piper, praz, usturoi, ulei de masline, mazare, supa de legume, suc de lamaie si menta sau busuioc.
- 400 g tăiţei subţiri
- sare,
- piper
- 2 fire de praz
- 2 căţei de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- 250 g mazăre congelată
- 150 ml supă de legume
- suc de lămâie
- 2 fire mentă sau busuioc
Mod de preparare:
Pastele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se taie prazul rondele şi se spală. Se toacă usturoiul. Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se căleşte usturoiul; se pune prazul şi se căleşte 3 min.
Apoi se adaugă mazărea congelată, se amestecă şi se stinge cu supa de legume; se lasă să fiarbă toate la foc moale, cca 5 min. Se condimentează cu sare, piper şi suc de lămâie. Se toacă verdeaţa.
Se scurg pastele şi se amestecă împreună cu legumele. Se aşază pe farfurii şi se ornează cu mentă sau busuioc.
Paste cu mazăre si mentă
Poftă bună!