Paste cu mazare si bacon

Printeaza

O reteta simpla de paste cu mazare si bacon din: paste, sare, mazare, bacon, usturoi, ulei de masline, supa de legume, smantana, piper si parmezan.

Ingrediente:Paste cu mazare si bacon

  • 400 g paste scurte (de ex. penne)
  • sare
  • 150 g mazăre congelată
  • 150 g bacon
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 150 ml supă de legume
  • 50 ml smântână
  • piper
  • 30 g parmezan ras mare (proaspăt ras)

 

Mod de preparare:

Pastele se fierb al dente într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj, timp de cca 8-10 min.

Se adaugă mazărea (direct din congelator) şi se mai fierb împreună cca 2 min. Baconul se taie fâşii. Se curăţă şi se toacă usturoiul.

Se încinge uleiul într-o tigaie de teflon şi se prăjeşte baconul timp de 2-3 min. Se adaugă usturoiul tocat şi se prăjeşte, amestecând.

Se toarnă deasupra supa de legume şi se lasă să fiarbă 2-3 min. Se reduce apoi focul şi se adaugă smântână, sare şi piper, după gust.

Se scurg pastele şi mazărea; se aşază în tigaie şi se amestecă totul cu atenţie; apoi se sărează şi se piperează după gust. Se repartizează pe farfurii.

Se presară deasupra parmezan.

Paste cu mazare si bacon

Paste cu mazare si bacon

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Interesant, n-am pus niciodata mazare la un loc cu paste …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.