Paste cu mazare, fasole lata, smantana si parmezan

Printeaza

Paste cu mazare, fasole lata, smantana si parmezan din: mazăre proaspătă, fasole lată,ulei de măsline, usturoi, smantana grasa, menta, parmezan, sare, piper negru, paste.

Ingrediente:Paste cu mazare, fasole lata, smantana si parmezan

  • 150 g mazăre proaspătă
  • 150 g fasole lată, cât mai proaspătă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi
  • 200 ml smântână grasă
  • 1 mână de mentă
  • 150 g parmezan
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 455 g paste

Mod de preparare:

In primul rând, scoateţi mazărea şi fasolea lată din păstăi. Dacă mază­rea este mică, nu vă mai obosiţi s-o înmuiaţi. Dacă e tare, înmuiaţi-o în apă clocotită nesărată.

Faceţi la fel cu fasolea lată, iar dacă vi se pare că pieliţa de pe boabele mai mari e tare, îndepărtaţi-o după înmuiere.

Luaţi jumătate din cantitatea de mazăre şi fasole. Zdrobiţi-le, tocaţi-le sau centrifugaţi-le cu ajutorul robotului de bucătărie, până când devin aproape moi.

Puneţi uleiul de măsline şi usturoiul într-o tigaie cu fundul gros aproape încinsă.

Căliţi câteva clipe, fără să se rumenească, apoi adăugaţi mazărea şi fasolea zdrobite. Amestecaţi aproximativ 1 minut, apoi adăugaţi smân­tână şi restul de mazăre şi fasole lată. Puneţi şi menta şi lăsaţi să fiarbă la foc mic.

Adăugaţi jumătate din parmezan şi gustaţi, pentru a mai asezona dacă e nevoie. Intre timp, fierbeţi al dente pastele în apă cu sare şi adăugaţi-le peste sos, acesta ar trebui doar să le cuprindă.

Serviţi cu puţin parmezan presărat pe deasupra.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.