Paste cu legume, sos de lamaie si parmezan

Printeaza

Paste cu legume si sos de lamaie din: legume, paste, lamaie, mustar dijon, chives si parmezan.

Ingrediente:Paste_cu_legume_sos_de_lamaie_si_parmezan

  • 450 g legume (sparanghel, fasole verde si mazare)
  • 400 g paste (tagliatelle)
  • 1 lamaie
  • 1 lingura de mustar dijon
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 linguri de chives, tocate
  • parmezan ras, pentru servit

 

Mod de preparare:

Taie pe jumătate fasolea verde, iar sparanghelul în câte trei bucăţi. Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet şi adaugă legumele în ultimele 5 minute de fierbere. Intre timp, dă pe râzătoare lămâia, apoi stoarce-o. Lasă coaja deoparte.

Pune zeama de lămâie într-o crăticioară împreună cu muştarul, uleiul de măsline şi puţin piper negru măcinat. încălzeşte totul şi amestecă până se omogenizează. Scurge pastele şi legumele, apoi adaugă 4 linguri din apa în care au fiert peste sosul de lămâie.

Pune pastele şi legumele înapoi în vasul în care au fiert. încălzeşte sosul şi presară o cantitate mică de chives, apoi toarnă-l peste paste şi amestecă-le. Serveşte în 4 boluri, cu chives, coajă de lămâie şi parmezan presărate.

Paste cu legume, sos de lamaie si parmezan

Paste_cu_legume_sos_de_lamaie_si_parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.