Paste cu legume şi ciuperci la cuptor

Printeaza

Paste cu legume şi ciuperci la cuptor

Paste cu legume şi ciuperci la cuptor din: pasta fainoase, ceapa, morcovi, ciuperci, mazare, ulei, faina, bulion, sare, piper, busuioc, cimbru, suc de rosii.

 

Ingrediente :

  • 500 g paste făinoase
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 200 g ciuperci
  • 1 mână de mazăre congelată
  • 5 linguri ulei
  • 3 linguri făină
  • 3 roşii din bulion
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbru
  • 1 cană suc de roşii

 

Mod de preparare:

Pui o oală cu apă pe foc şi cînd clocoteşte apa pui mazărea şi o laşi să dea câteva clocote. Cureţi ceapa, morcovii şi ciuper­cile, tai mărunt ceapa şi ciupercile şi rondele morcovul. Căleşti ceapa, adaugi ciupercile şi morcovul, apoi mazărea şi le laşi pe foc până se înmoaie.

Fierbi pastele şi când sunt gata le răstorni într-o strecurătoare, le treci sub un jet de apă rece şi le laşi deoparte. După ce s-au înmuiat legumele, torni sucul de roşii, potriveşti de sare şi piper şi mai laşi pe foc 10 minute. Intre timp faci şi sosul alb: rumeneşti făina în ulei, stingi cu 3 căni de apă fierbinte şi fierbi compoziţia pe foc mic până se îngroaşă.

Pui sare, busuioc şi cimbru după gust şi-l dai deoparte. într-un vas uns cu ulei, torni o parte din sos, pui o jumătate din paste, compoziţia de legume, sos şi pastele rămase. Decorezi cu feliile de roşii din bulion, presari verdeaţa şi dai totul la cuptor pentru 30-40 de minute.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • paste cu legume si ciuperci
  • paste cu legume la cuptor
  • spaghete cu legume si ciuperci
  • paste cu ciuperci si legume
  • paste cu ciuperci de post la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.