Paste cu fructe şi sos

Printeaza

Paste cu fructe şi sos din: tagliatelle, migdale, alune de padure, struguri rosii, coacaze rosii, zahar brun, portocale, coniac, cuisoare, scortisoara, boia iute, frisca, menta, fistic.

Ingrediente:Paste_cu_fructe_si_sos

  • 400 g tagliatelle
  • 100 g migdale
  • 50 g alune de padure
  • 500 g struguri rosii
  • 200 g coacaze rosii
  • 200 g zahar brun
  • doua portocale
  • 75 ml coniac
  • doua cuisoare
  • un baton de scortisoara
  • boia iute
  • frisca
  • menta verde
  • fistic

 

Mod de preparare:

Strugurii se spală, se curăţă de seminţe şi de pieliţe şi se pun într-o oală. Se toarnă deasupra coniacul, sucul de la portocale, zahărul brun şi un sfert de linguriţă din boiaua iute.

Se adaugă jumătate din cantitatea de coacăze roşii soălate şi scurse de apă, batonul de scorţişoară şi cuişoarele.

Se fierbe până ce compoziţia a început să se îngroaşe ş se ia de pe foc. Se scot cuişoarele şi batonul de scorţişoară, se lasă amestecul aşa cum este sau se pasează cu un blender şi se ţine la răcit, acoperit cu un capac.

Pastele se fierb, se trec printr- un jet de apă rece, se scurg şi se pun în farfurii.

Se toarnă deasupra sosul de fructe cald, se presară migdale şi alune de pădure tocate mărunt sau măcinate şi se servesc imediat.

Se pot servi si cu frisca amestecata cu menta tocata sau frisca cu fistic tocat.

Paste cu fructe şi sos

Paste_cu_fructe_si_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.