Paste cu dovlecei si salvie

Printeaza

Paste cu dovlecei si salvie din: faina, galbenusuri, frunze de salvie, mazare, dovlecel, ceapa rosie, parmezan, sare, piper, ulei de masline.

Ingrediente:Paste_cu_dovlecei_si_salvie

  • 400 g faina
  • 4 galbenusuri
  • 4 frunze de salvie
  • 200 g mazare
  • un dovlecel
  • o ceapa rosie
  • 75 g parmezan
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se bat cu o furculiţă, se amestecă împreună cu jumătate de lin­guriţă cu sare şi făina până rezultă un aluat potrivit de tare. Se lasă să se odihnească 10 minute, se întinde o foaie subţire, se pre­sară făină şi se rulează.

Se taie rondele late de jumătate de cen­timetru, se pre­sară pe masă ca să nu se lipească, se lasă să se usuce 15 minute, apoi se fierb. Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie peştişori şi se pun la călit în patru linguri cu ulei.

Când s-au înmuiat se adaugă dovlecelul spălat şi tăiat felii subţiri. Se prăjesc 10 minute la foc iute, se adaugă mazărea fiartă, frunzele de salvie, sare şi piper. Se prăjesc încă cinci minute, se pun deasupra pastele fierte, se amestecă, se pre­sară parmezanul ras şi se servesc imediat.

Paste cu dovlecei si salvie

Paste_cu_dovlecei_si_salvie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.