Paste cu dovlecei la cuptor

Printeaza

Paste cu dovlecei la cuptor din: paste, pesto din busuioc, creme fraiche, dovlecei, pesmet, ulei de masline.

Ingrediente:Paste_cu_dovlecei_la_cuptor

  • 400 g de paste (rigatoni, farfalla sau macaroni)
  • 190 g de pesto din busuioc, proaspat sau din borcan
  • 500 g de creme fraiche cu 50% grasime
  • 550 g de dovlecei, rasi
  • 85 g pesmet proaspat
  • ulei de masline, pentru stropit

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C. Fierbe pastele cu 1-2 minute mai puţin decât indică instrucţiunile de pe ambalaj, pentru a rămâne al dente.

Pune deoparte un polonic din apa în care au fiert. Intre timp, amestecă pesto-ul cu creme fraîche şi dovlecei.

Incorporează pastele şi amestecă totul bine, adăugând puţină apă pusă deoparte, pentru a crea o consistenţă optimă de sos. Gustă şi asezonează.

Pune pastele cu sos într-un vas de copt şi presară deasupra pesmetul. Stropeşte-le cu puţin ulei de măsline şi dă-le la cuptor 20 de minute, până când toppingul devine crocant.

Paste cu dovlecei la cuptor

Paste_cu_dovlecei_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.