Paste cu ciuperci

Printeaza

Paste cu ciuperci

Paste cu ciuperci

Ingrediente:

  • 1 pachet de paste in doua culori
  • 200 G bacon
  • 300 g ciuperci
  • 400 g smantana 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper

Preparare:

Fierbe pastele in apa cu sare cu o picatura de ulei. Cand sunt fierte scurge-le si clateste-le din abundenta cu apa rece.

Separat, taie baconul cubulete si rumeneste-l in ulei pana cand devine auriu. In grasimea ramasa clateste ciupercile curatate sau taiate felii.

Peste pastele fierte pune baconul prajit, ciupercile scurse de ulei, usturoiul zdrobit sau taiat rondele si smantana batuta cu un praf de sare.

Amesteca foarte bine si serveste-le fie calde, fie reci.

Paste cu ciuperci

Paste cu ciuperci.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Uite cum fac eu paste cu ciuperci si smantana.

    Ingrediente:

    300g taitei lati,
    1 catel de usturoi(mai mare),
    300 g ciuperci,
    150 g kaizer,
    500g smantana,
    patrunjel
    sare, piper
    lapte

    Mod de preparare:

    Se pune apa la fiert pentru paste la foc mic (pana se face sosul mai dureaza). topim un cub de unt, si adaugam catelul de usturoi sa se caleasca.

    Adaugam si ciupercile pana se rumenesc putin la fel procedam si cu sunca, dupa care se scoate catelul de usturoi. Turnam putin lapte cat sa acopere ciupercile si lasam sa scada amestecand ocazional.

    Punem pastele la fiert dupa indicatii si le scurgem de apa.

    Cand e aproape de tot scazut laptele, adaugam smantana, sare, piper, si daca dorim parmezan razuit. Dupa ce da primul clocot, adaugam pastele si patrunjelul tocat si amestecam bine, dupa care oprim focul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.