Paste cu carne de vita si cimbru

Printeaza

Paste cu carne de vita si cimbru din: spaghete, carne de vită tocată, roşii, usturoi, ceapă, ulei de măsline, unt, vin alb dulce, sare, piper negru şi verde măcinat, busuioc verde, cimbru verde, patrunjel.

Paste_cu_carne_de_vita_si_cimbru

Ingrediente:

  • 500 g spaghete
  • 500 g carne de vită tocată
  • 500 g roşii
  • 6-8 căţei usturoi
  • o ceapă mare
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 50 g unt
  • 50 ml vin alb dulce
  • sare
  • piper negru şi verde măcinat
  • 1-2 crenguţe busuioc verde
  • cimbru verde
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Pentru început, se pun 2 litri de apă într-o oală, cu sare şi ulei de măsline, se lasă să clocotească 3-4 minute şi se adaugă spaghetele.

Se amestecă uşor cu o lingură de lemn ca să nu se lipească între ele şi se lasă să fiarbă la foc mic, conform instrucţiunilor de pe pachet.

După ce au fiert, se pun în apă rece, unde se lasă 10 minute, apoi se scot în sită şi se lasă să se scurgă.

Separat, carnea tocată se căleşte împreună cu ceapa şi usturoiul tăiate mărunt, se adaugă vinul, sare şi piper şi se lasă să fiarbă înăbuşit.

In acest timp, se opăresc roşiile, se decojesc, se zdrobesc cu blenderul, iar piureul obţinut se adaugă peste carnea călită.

Se pun şi ierburile aromatice, după preferinţă, şi se lasă să scadă la cuptor.

In acest timp, spaghetele se călesc în untul topit şi se servesc cu sosul de carne. Se ornează cu pătrunjel.

 

Paste cu carne de vita si cimbru

Paste_cu_carne_de_vita_si_cimbru

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.