Paste cu carne de iepure si smantana

Printeaza

Paste cu carne de iepure si smantana din: muschiuleti de iepure, sare grunjoasa, ulei de masline, rosii decojite, busuioc, cimbru, patrunjel, vin alb, zahar, smantna, paste, parmezan.

Ingrediente:Paste_cu_carne_de_iepure_si_smantana

  • 2-3 muschiuleti de iepure (circa 500 g)
  • sare grunjoasa
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 500 g rosii decojite din conserva
  • 2 linguri ierburi asortate (busuioc, cimbru, patrunjel)
  • 100 ml vin alb
  • 1 praf zahar
  • 125 ml smantana
  • 400 g paste fettuccine sau linguine
  • 3 linguri parmezan ras

 

Mod de preparare:

Muschiuletii se desprind de pe coloana vertebrala cu un cutit fin si ascutit. Se curata carnea de piele, se spala, se sterge, se sareaza si se pipereaza. Se prajeste in ulei incins, se scoate din tigaie si se pastreaza la cald infasurata in folie de aluminiu.

Se toaca ceapa si se caleste in tigaie; se adauga rosiile si 1 lingura de verdeata, apoi se stinge cu vin si se amesteca bine. Se condimenteaza cu zahar si sare si se asaza carnea in sos. Se lasa sa fiarba sosul al foc moale circa 35 de minute. Se fierb pastele al dente in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.

Se scoate carnea din sos si se taie felii. Se toarna in sos smantana si se amesteca; se adauga rosiile cu 2 linguri de parmezan. Se amesteca si se imparte in portii. Se presara parmezan si verdeata peste paste si se servesc cu muschiuletii.

Paste cu carne de iepure si smantana

Paste_cu_carne_de_iepure_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.