Paste cu carnati si salata cu clementine

Printeaza

Paste cu carnati si salata cu clementine din: seminte de in, radicchio, andiva, clementine, spanac, menta, branza, otet de sherry, ulei de masline, miere lichida, penne, carnat, ardei iute, rozmarin, usturoi, ou, lamaie, iaurt degresat.

Ingrediente salata: Paste_cu_carnati_si_salata_cu_clementine

  • 25gr seminte de in
  • 1 buc radicchio
  • 1 andiva
  • 2 clementine
  • 100gr spanac
  • 4 fire menta proaspata
  • 45g branza
  • 2 linguri otet de sherry
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de miere lichida

Ingrediente paste:

  • 320g de penne uscate
  • 70g de carnat chorizo
  • 1/2-1 ardei iute roşu proaspăt
  • 2 crenguţe de rozmarin proaspăt
  • ulei de măsline
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 ou
  • 1/2 lămâie
  • 2 linguri iaurt degresat

Mod de preparare:

Prăjiţi seminţele de pin în tigaie timp de câteva minute, amestecând des. Puneţi pastele în cratiţă, acoperiţi-le cu apă clocotită, sărată şi fierbeţi-le conform instrucţiunilor de pe pachet. Feliaţi fin bucăţile de radicchio şi andiva, separaţi-le frunzele si aşezaţi-le-într-un castron pentru servit.

Decojiţi şi tăiaţi în rondele subţiri clementinele, apoi adăugaţi-le în castron, laolaltă cu spanacul şi cu frunzele de mentă. Radeţi câteva fâşii de brânză şi răsfiraţi-le deasupra, împreună cu seminţele de pin fierbinţi, readucând tigaia pe foc moderat.

Intr-o cană, preparaţi un dressing pentru salată din oţet, ulei de măsline şi miere, apoi asezonaţi-l după gust şi lasaţi-l deoparte. După ce feliaţi subţire cârnatul chorizo, ardeiul iute şi frunzele de rozmarin, transferaţi-le în tigaie, cu 1 lingură de ulei de măsline şi puţin piper, adăugând usturoiul nedecojit, zdrobit în presa pentru usturoi; amestecaţi totul până când ingredientele devin aurii.

Bateţi oul cu zeama de lămâie, iaurtul şi restul de brânză, rasă fin, într-un castron. Scurgeţi pastele, păstrând o cană din lichidul în care au fiert. Transferaţi pastele în tigaia cu bucăţelele de chorizo, înlăturaţi vasul de pe foc şi amestecaţi totul cu sosul cremos de iaurt, subţiind compoziţia cu puţin din lichidul păstrat, dacă este nevoie şi asezonând mai apoi, după gust.

Turnaţi dressingul şi amestecaţi salata, iar când aţi terminat, serviţi-o cu pastele.

Paste cu carnati si salata cu clementine

Paste_cu_carnati_si_salata_cu_clementine

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.