Paste cu broccoli si ardei iute

Printeaza

Paste cu broccoli si ardei iute din: paste orecchiette, ulei de masline, ansoa, usturoi, ardei iute, lamaie, pesmet, broccoli.

Ingrediente: Paste_cu_broccoli_si_ardei_iute

  • 200g de paste orecchiette
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 6 fileuri de anşoa în ulei, tocale (păstrează 1 lingură de ulei)
  • 4 căţei mari de usturoi, feliaţi subţire
  • 1 ardei iute roşu, feliat subţire
  • coaja rasă de la 1 lămâie, plus zeama de la 1/2
  • 50g de pesmet proaspăt
  • 200g de broccoli, tăiat în bucheţele

Mod de preparare:

Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intre timp, încinge într-o tigaie 3 linguri ulei de măsline şi 1 lingură de ulei pus deoparte de la anşoa. Pune în ea usturoiul şi ardeiul iute şi sotează-le 3-4 minute, până când usturoiul începe să devină auriu, adaugă anşoa şi zeama de lămâie şi găteşte totul încă 1-2 minute, până când fileurile de peşte se topesc în sos.

Pune restul de ulei de măsline, pesmetul şi coaja rasă de lămâie într-o altă tigaie, amestecă şi găteşte-le până când obţii un amestec crocant.

In ultimele 4-5 minute de fierbere a pastelor, pune în aceeaşi oală şi bucheţelele de broccoli. Odată fierte, scurge-le, păstrând o ceaşcă de apă. Adaugă pastele şi broccoli-ul în tigaia cu anşoa şi usturoi.

Amestecă şi găteşte totul la foc mic alte 2 minute, adăugând puţină apă pusă deoparte de la paste, dacă mâncarea pare uscată. Asezonează pastele, apoi serveşte-le în boluri, cu pesmetul presărat deasupra.

Paste cu broccoli si ardei iute

Paste_cu_broccoli_si_ardei_iute

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.