Paste cu branza si kaizer

Printeaza

Paste cu branza si kaizer din: usturoi, ulei de masline extravirgin, ceapa, frunze de cimbru, kaizer, linguine, branza de capra si patrunjel.

Ingrediente:Paste_cu_branza_si_kaizer

  • căţeii de la 1 căpăţână de usturoi, necurăţaţi
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin,  plus extra pentru servit
  • 3 cepe, tăiate în felii subţiri
  • 2 linguri frunze de cimbru proaspăt
  • 12 felii de kaizer
  • 400g de linguine
  • 200g brânză de capră tare
  • 1 mână de pătrunjel tocat, pentru servit

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 200° C/gaz 6. Se pun căţeii de usturoi într-o folie de aluminiu, împreună cu o lingură de ulei. Se strânge folia, dar nu prea tare. Se aşază într-o tavă şi se lasă 20 de minute în cuptor până se înmoaie. Între timp, se încălzesc două linguri de ulei şi se prăjeşte ceapa până când se caramelizează, aproximativ 15 minute. În ultimele 5 minute se adaugă cimbrul.

În altă tigaie se prăjeşte kaizerul, fără a adăuga ulei, până devine auriu şi crocant, apoi se dă deoparte. Se fierb pastele. Se scot căţeii de usturoi din coajă, se adaugă peste ceapă, se adaugă şi restul de ulei şi se amestecă. Se scurg pastele, se răstoarnă şi ele peste ceapă şi se adaugă un strop din apa în care au fiert.

Se fărâmiţează brânza deasupra şi se amestecă uşor. Se asezonează cu sare şi piper şi se răstoarnă în farfurii. Se presară pătrunjel, se stropeşte cu ulei şi se aşază deasupra feliile de kaizer.

Paste cu branza si kaizer

Paste_cu_branza_si_kaizer

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.