Paste cu bacon si legume
PrinteazaPaste cu bacon si legume din: paste, bacon, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, fasole verde, ceapa, boabe de piper, patrunjel, marar, cascaval, ulei, unt, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g paste
- 400 g bacon
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- 1 telina mica
- 150 g fasole verde
- 300 g ceapa
- 1 lingurita boabe de piper
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- 100 g cascaval
- 100 ml ulei
- 100 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi zarzavaturile, spălaţi-le şi tăiaţi-le în bucăţi mai mari. Căliţi-le 5 minute, amestecând încontinuu. Adăugaţi o ceşcuţă cu apă, boabele de piper şi potriviţi de sare şi piper. Fierbeţi-le 15 minute. Separat, fierbeţi pastele. Puneţi-le într-un vas termorezistent, uns cu unt.
Turnaţi deasupra legumele, cu sos cu tot, presăraţi-le cu caşcaval ras şi cu felii de bacon şi puneţi vasul la cuptor, la foc potrivit. Adăugaţi mărarul şi pătrunjelul tocat mărunt, la servire.
Pofta buna!