Paste cu conopidă şi cârnaţi

Printeaza

O reteta de paste cu conopida si carnati din: conopida, paste, carnati, cascaval, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:Paste cu conopidă şi cârnaţi

  • 1 conopida mare
  • 200 g paste
  • 2 bucati mari de carnati proaspat
  • 100 g cascaval
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-o oală, pui apă cu sare la fiert şi, când clocoteşte, adaugi paastele, amestecând din când în când până se înmoaie. Apoi le pui într-o strecurătoare, le speli puţin sub jet de apă şi le laşi la scurs.

Tai conopida bucăţele, o speli şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare, câteva minute, până se înmoaie şi ea.

Tai carnaţii rondele. Cureţi usturoiul şi îl pisezi într-o tigaie antiaderentă. Adaugi cârnatul şi îl laşi la prăjit, la foc mic.

Intr-un vas de yena (termorezistent), aşezi pastele, cârnatul cu tot cu uleiul din tigaie, conopida, iar deasupra, razi caşcavalul. Poţi adăuga sare şi piper după gust, deasupra stratului de macaroane şi de conopidă.

Dai vasul la cuptor la foc potrivit, până se înmoaie caşcavalul. Serveşti pastele calde sau reci, pentru că sunt bune oricum.

Paste cu conopidă şi cârnaţi

Paste cu conopidă şi cârnaţi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.