Paste cu carne de vită

Printeaza

O reteta delicioasa de paste cu: carne de vita, frunza de dafin, ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb sec, apa, unt, ou, faina, sare, piper, ulei, cimbru.

Ingrediente:

  • 800 g carne de vită
  • o frunză de dafin
  • 500 g ciuperci
  • două cepe
  • doi căţei de usturoi
  • 200 ml vin alb sec
  • 400 g paste spiralate
  • 500 ml apă
  • 50 g unt
  • un gălbenuş de ou crud
  • două linguri cu făină
  • sare
  • piper
  • ulei
  • cimbru

Mod de preparare:

Carnea de vită se spală, se scurge de apă şi se taie bucăţi mici.

Se condimentează, se prăjeşte în ulei încins şi se scoate într-un castron.

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castron.

Ciupercile se spală, se taie în jumătăţi şi se lasă lângă ceapă.

Se călesc ceapa şi ciupercile în uleiul rămas de la carne, se adaugă usturoiul şi se mai ţin pe foc două minute.

Se pune din nou carnea, vinul alb şi se ţin pe foc până scade sosul.

Făina se rumeneşte în untul încins, se toarnă apa, se amestecă bine cu un tel şi se condimentează.

Se fierbe cinci- şapte minute, se opreşte focul şi se lasă să se răcească.

Când este călduţ se adaugă gălbenuşul, puţin cimbru, frun­za de dafin, şi se amestecă.

Pas­tele se fierb, se scurg de apă, se amestecă bine cu carnea şi ciu­percile.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Paste cu carne tocata de curcan si sos

Paste cu carne tocata de curcan si sos

Paste cu carne tocata de curcan si sos din: carne tocata de curcan, paste, sos pesto, rosii, spanac, usturoi, parmezan, ulei de masline. Ingrediente: ½ kg carne tocata de curcan 1 pachet paste 1 cana sos pesto 1 cutie rosii, maruntite 250 g spanac 2 catei de usturoi, tocat 1 1/2 cupe parmezan, ras ulei de […]

 

Paste cu carne de miel

Paste cu carne de miel

Paste cu carne de miel din: ulei de masline, carne de miel, ciuperi, ceapa, usturoi, scortisoara, piper cayenne, cuisoare, oregano, vin rosu, rosii, sos de rosii, macaroane, supa de pui, parmezan. Ingrediente:  2 linguri de ulei de măsline 500 g carne de miel tocata 1 cană ciuperci taiate cuburi 1 cană de ceapă, cuburi 3 catei […]

 

Paste cu sos de carne de vita

Paste cu sos de carne de vita din: paste, carne de vita, ceapa, oregano, cimbru, suc de rosii, parmezan, vin, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g paste (rigatoni, spaghete, penne) Pentru sos: 500 g carne de vită tocată 1 morcov 2 cepe 1/2 linguriţă oregano 1/2 linguriţă cimbru 2 linguri parmezan 1/2 cană de vin […]

 

 

Paste aromate cu carne si legume

Paste aromate cu carne si legume

Paste aromate cu carne si legume din: paste, carne, morcov, unt, usturoi, parmezan. Ingrediente: o pungă paste 450 g carne tocată o ceapă 2 căţei usturoi 4 linguri unt un morcov puţin parmezan pentru servit sare piper   Mod de preparare: In unt, se pun la călit ceapa tocată şi usturoiul pisat. Se presară cu […]

 

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. ador pastele si-mi place reteta voastra

  2. Simplu si bun pastele astea 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.