Paste bolognese cu bacon

Printeaza

Paste bolognese cu bacon din: paste, carne tocată de vită, carne tocată de porc, bacon, sos de rosii, unt, morcov, telina, ceapa, vin rosu, lapte, foi de dafin, sare, piper.

Paste_bolognese_cu_bacon

Ingrediente:

  • o pungă paste
  • 300 g carne tocată de vită
  • 120 g carne tocată de porc
  • 50 g bacon
  • 600 g sos de roşii
  • 50 g unt
  • un morcov
  • un fir telină
  • o ceapă
  • 200 ml vin roşu
  • 100 ml lapte
  • 2 foi dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă, se topeşte untul şi se pun la călit ceapa, morcovul tăiat cubu­leţe şi telina tăiată rondele. După ce s-a înmuiat ceapa, se adau­gă baconul tăiat cât mai mic, se lasă 1-2 minute şi apoi se pun cele două tipuri de carne tocată.

Se lasă până ce isi schimbă culoarea. Se toarnă vinul şi se lasă la fiert până ce acesta se evaporă, apoi şi laptele şi se fierbe un pic, iar la final se toarnă sosul de roşii. Se adaugă foile de dafin şi un praf de sare.

Se acoperă şi se lasă la fiert o oră, după care se scot foile de dafin, se potriveşte sosul de sare şi piper şi se aduce la masă cu pastele fierte în prea­labil conform indicaţiilor de pe pachet.

Paste bolognese cu bacon

Paste_bolognese_cu_bacon

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.