Paste Alfredo cu creveti

Printeaza

Paste Alfredo cu creveti din: creveti, paste, unt, ceapa, usturoi, smantana, piper alb, parmezan, patrunjel, lamaie.

Ingrediente:Paste_Alfredo_cu_creveti

  • 40 g creveti mici, decorticati
  • 400 g paste (preferabil linguini)
  • 1/4 cana unt topit
  • 4 linguri ceapa tocata
  • 4 lingurite usturoi tocat marunt
  • 1 cana smantana grasa
  • 2 lingurite piper alb macinat
  • 6 linguri parmezan ras
  • fire de patrunjel si felii de lamaie, pentru servit

 

Mod de preparare:

Fierbeţi pastele al dente. Scurgeţi-le bine. Intre timp, topiţi untul într-o cratiţă nu prea mică. Prăjiţi ceapa şi usturoiul, la foc mediu, amestecând frecvent, până devine ceapa transparentă.

Adăugaţi creveţii şi prăjiţi în continuare, amestecând mereu, cca 1 min, la foc mare.

Turnaţi smântână, amestecând continuu, până se îngroaşă sosul (2-3 min). Distribuiţi pastele în farfurii, acoperiţi cu câte o porţie de sos cu creveţi, presăraţi piper şi parmezan, ornaţi cu pătrunjel şi felii de lămâie. Serviţi imediat.

Paste Alfredo cu creveti

Paste_Alfredo_cu_creveti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.