Pastă de roşii cu busuioc

Printeaza

O reteta delicioasa de pasta de rosii cu busuioc din: rosii, zahar, busuioc si sare.

Ingrediente:Pastă de roşii cu busuioc

  • 10 kg rosii
  • 20 g zahar
  • 2-3 crengute de busuioc
  • sare

 

Mod de preparare:

Rosiile se spala bine, se aleg ceva sanatoase, se indeparteaza partea alba de la codite si se taie bucati. Se trec prin masina pentru facut bulion pentru a indeparta cojile. Daca nu ai o astfel de masine, se pun la fiert taiate marunt, dupa care se trec print-o sita.

Se pune sucul astfel obţinut la fiert într-o oală mai mare. in mo­mentul în care fierbe, amesteci de câteva ori pentru a încorpora spuma care se formează.

Se adaugă zahărul, crenguţele de busuioc întregi, sare, după gust, şi se lasă să fiarbă totul până scade la jumătate. Se scot crenguţele de busuioc şi se pune pasta fierbinte în borcane sterilizate, se aşază pe o tavă, se închid ermetic cu capace şi se introduc în cuptor.

Se aprinde focul şi se lasă circa o oră. Se stinge focul şi se lasă să se răcească borcanele în cuptor. Se etichetează şi se depozitează în cămară. Această pastă se poate prepara şi din tomate galbene amestecate cu roşii.

Pastă de roşii cu busuioc

Pastă de roşii cu busuioc

Pofta buna!



Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.