Pasta picanta de ardei

Printeaza

Pasta picanta de ardei din: ardei capia, ardei iuti, boia dulce, pasta de rosii, seminte de coriandru, usturoi, chimen, zeama de lamaie, coaja de lamaie, ulei, sare.

Ingrediente:Pasta_picanta_de_ardei

  • 1 kg ardei capia
  • 4-5 ardei iuti uscati (sau 1 lingura de boia iute)
  • 1 lingura boia dulce
  • 4-5 rosii (sau 3 linguri pasta de rosii)
  • 1 lingura seminte de coriandru
  • 1 lingura seminte de chimen
  • 1 capatana de usturoi
  • coaja si zeama de la 1 lamaie
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare

 

Mod de preparare:

Oparesti 1 minut rosiile, le clatesti cu apa rece si le cureti de pielite. Cureţi ardeii de cotor, seminţe şi pieliţă (foloseşti aparatul de curăţat cartofi). Fierbi roşiile şi ardeii tocaţi circa 10-15 minute până se face totul o pastă groasă. O laşi deoparte la răcit.

Incălzeşti seminţele de chimen şi de coriandru într-o tigaie fără ulei, le ţii până când încep să emane aromele, apoi le dai deoparte. Procedezi la fel cu, ardeii iuţi până devin crocanţi. Zdrobeşti seminţele şi ardeii tăiaţi bucăţele sau le mixezi în blender, apoi le amesteci cu pasta de ardei şi roşii.

Adaugi căţeii de usturoi zdrobiţi şi frecaţi cu sare, boiaua dulce, coaja şi zeama de lămâie. Amesteci bine, apoi pui pasta în borcane sterilizate, torni un strat de ulei deasupra, închizi cu capace şi depozitezi borcanele într-un loc r, racoros până la folosire.

Pasta picanta de ardei

Pasta_picanta_de_ardei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.